Elgrill

Bor du i lägenhet och vill grilla på balkongen? Eller vill du bara ha ett smidigt komplement till din vanliga grill? Då är elgrill ett perfekt alternativ!

Show Filters

Visar alla 24 resultat

Visar alla 24 resultat

Elgrill, elektrisk grill eller bordsgrill?

Även om vissa grillar året om så är grillning för många en sommartradition. Tyvärr är det inte möjligt för alla att grilla hemma, så om du t.ex. bor i en lägenhet kan det vara förbjudet att använda kol eller gasol på balkongen eller uteplatsen. Det kan också vara svårt att grilla om du är på resande fot, till exempel med en husbil eller båt. I sådana fall kan du istället överväga att köpa en elgrill. Med en elgrill, även kallad elektrisk grill eller bordsgrill, kan du grilla även på den minsta balkongen och tillaga ditt kött eller dina hamburgare.

Vad är en elgrill?

En elgrill, även känd som bordsgrill, är ett praktiskt alternativ för grillning som bara kräver en elektrisk anslutning för att komma igång! Genom att ansluta sladden till ett eluttag kan du enkelt starta den elektriska grillen med ett knapptryck – det blir inte enklare än så! Utseendet och storleken på en elektrisk grill varierar beroende på modell, och du kan hitta allt från små bordsgrillar till större elgrillar med stativ. Vilken storlek du väljer beror naturligtvis på hur mycket mat du vill grilla samtidigt och vilken grill-yta du behöver. Det finns flera situationer där en praktisk elektrisk grill kan vara användbar. Dess kompakta design gör den enkel att transportera och du slipper bära med dig grillkol och tändvätska. En elgrill, eller bordsgrill, är perfekt att ta med på semestern med husvagn eller tält. Var som helst där det finns ett eluttag kan du njuta av att grilla!

Elgrill: En grill för balkongen

Låt dig inte hindras från att grilla bara för att du bor i lägenhet med balkong. Med en elgrill kan du njuta av grillning även på platser där användning av kol- eller gasolgrill inte är tillåtet. Innan du köper en elektrisk grill bör du dock kontrollera med din hyresvärd så att elgrill är godkänd. Reglerna kan nämligen variera mellan olika bostadsområden.

Elgrillar för balkongen är ett utmärkt alternativ till en vanlig grill eftersom de inte genererar öppen eld och inte orsakar samma rökutveckling. Att grilla leder dock naturligtvis till viss rökutveckling, även kallad matos. Genom att investera i en elgrill med lock kan du dock minska röken och ge maten en härligt grillad smak.

Bordsgrill för inomhusbruk

Förläng grillsäsongen genom att använda en bordsgrill inomhus. En elektrisk bordsgrill är perfekt att fortsätta använda när utomhusklimatet inte längre är lämpligt för grillning. Skillnaden i rökutveckling mellan en bordsgrill och en vanlig stekpanna är minimal. Om du har en liten elgrill inomhus kan du placera den under köksfläkten om du oroar dig för rök. Med en bordsgrill inomhus kan du njuta av grillade rätter året runt, även om du bor i en lägenhet utan balkong.

Bli en grillmästare med en elektrisk grill!

Bjud in dina vänner, koppla in grillen och ta fram ingredienserna!
När du köper en elektrisk grill så kommer du bli en grillmästare, det kan vi nästan garantera! Med en elgrill kan du nå samma fantastiska resultat som med en gasolgrill eller kolgrill, även om smaken givetvis inte blir identisk. Den elektriska grillen når många gånger samma temperaturer och är ett utmärkt val för både direkt och indirekt grillning. För att ha ännu bättre kontroll över temperaturen rekommenderas en elgrill med lock.